Nieuws

Nieuwsoverzicht

Externe linksWél aangemeld maar geen toegang tot het besloten gedeelte van de website?

Login


 
 
 

Nieuws

Oprichting Maatschap Horecaclaim België

Gepubliceerd op 23 Juli 2011

(Persbericht)

"Staat krijgt claim van 100 miljoen door rookverbod"

Brasschaat, 23 juli 2011

BRASSCHAAT "Maatschap Horecaclaim België" is opgericht om voor de vele duizenden horeca-ondernemers een collectieve schadeclaim in te dienen bij de Belgische Staat door de invoering van het rookverbod. Ingeval nodig zal er een schadeclaimprocedure bij het gerecht worden ingesteld tegen de Belgische Staat om de schade van de horeca-ondernemers te recupereren, en een uitzondering voor het rookverbod in de kleine horeca af te dwingen.

Maatschap Horecaclaim België krijgt de volledige steun van Stichting Horecaclaim Nederland. De voorzitter van Stichting Horecaclaim Nederland, de heer Frederick F.C. Matthaei, heeft het initiatief genomen om in België een gelijke situatie tot stand te brengen zoals in Nederland is gedaan.

Maatschap Horecaclaim België

Om in België ook een collectieve schadeclaim tot stand te brengen is het van belang dat horecaondernemers reeds geleden schade en te verwachten schade opmaken, en vervolgens de claims overdragen aan Maatschap Horecaclaim België. De (juridische) kosten - welke nodig zijn voor de strijd tegen het rookverbod en het indienen van een schadeclaim bij de Belgische Staat - zullen gedragen worden door Maatschap Horecaclaim België.

Het hoofdbestuur van Maatschap Horecaclaim België zal voornamelijk bestaan uit personen van Belgische nationaliteit, welke financieel onafhankelijk zijn, ondernemer zijn, en ervaring hebben met de horeca-sector.

Als voorzitter van Maatschap Horecaclaim Belgie zal de heer Rony Dingemans fungeren. Meneer Dingemans is naast zakenman ook een (Belgische) ervaren horecaondernemer. Heden uitbater van Afspanning De Kroon te Brasschaat.

Bestuur Maatschap Horecaclaim België


 
 
   
Copyright © 2012 Stichting Horecaclaim Nederland
Postbus 36172, 1020 MD Amsterdam / BTW-identificatienummer 8514.85.893