Nieuws

Nieuwsoverzicht

Externe linksWél aangemeld maar geen toegang tot het besloten gedeelte van de website?

Login


 
 
 

Nieuws

Horecaclaim NL stuurt brief naar Minister Schippers

Gepubliceerd op 08 Juli 2013

In maart 2013 stuurde Horecaclaim Nederland een brief aan de Minister van VWS waarin de minister werd uitgenodigd om in overleg te treden over een geldelijke schikking met betrekking tot de schade door het rookverbod in de horeca.

De stichting Horecaclaim Nederland (Horecaclaim Nederland) heeft ten doel het behartigen van de belangen van horecaondernemers en het voeren van (collectieve) gerechtelijke procedures voor deze horecaondernemers in verband met geleden schade door het rookverbod. Als voorzitter van Horecaclaim Nederland vraag ik uw aandacht voor het volgende.Het rookverbod in de horeca, dat op 1 juli 2008 inging, heeft voor veel schade gezorgd. Niet alleen aanmerkelijke financiële schade, maar ook sociale en emotionele schade. Zo zagen veel cafés de omzet met 10-50% dalen en moesten al jarenlang bestaande cafés hun in deze tijd met hard werken opgebouwde waarde en goodwill zien wegkwijnen en het pand, bedoeld voor de oudedagvoorziening, voortijdig gedwongen onder de prijs verkopen.

Horecaclaim Nederland is van mening dat u, althans de Staat der Nederlanden, door de vaststelling en handhaving van het rookverbod in de horeca vanaf 1 juli 2008 jegens (kleine) horecaondernemers onrechtmatig heeft gehandeld.

Volledige brief aan minister


 
 
   
Copyright © 2012 Stichting Horecaclaim Nederland
Postbus 36172, 1020 MD Amsterdam / BTW-identificatienummer 8514.85.893