Nieuws

Nieuwsoverzicht

Externe linksWél aangemeld maar geen toegang tot het besloten gedeelte van de website?

Login


 
 
 

Nieuws

Rookverbod goed voor juridische positie kleine horeca

Gepubliceerd op 02 Maart 2013

[Persbericht]

Stichting Horecaclaim Nederland en haar advocaten (Van Diepen van der Kroef advocaten) zijn op basis van de juridische gronden positief over de invoering van een algeheel rookverbod. Het kabinet bewijst door de invoering van een algeheel rookverbod niet enkel volstrekt onbetrouwbaar te zijn, maar geeft hiermee nog meer goede juridische kaarten voor de schadeclaimprocedures.

Onbetrouwbaarheid kabinet Rutte

In 2010 bepaalde de Hoge Raad dat kroegeigenaren met een klein café zonder personeel zelf mogen beslissen of er mag worden gerookt. Heden wenst kabinet Rutte de uitspraak van de rechter niet te respecteren en wil staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) een nieuwe wet laten maken.

Overleg met minister Schippers en start schadeclaimprocedures

Alvorens met procedures tegen de Nederlandse Staat te gaan aanvangen willen we gelegenheid geven tot overleg. Daartoe zal volgende week een aangetekende brief aangeboden worden aan minister Edith Schippers. Mocht er geen bereidheid gegeven worden tot een gesprek en/of een overleg niets opleveren, dan zal de rechtsgang ingezet worden om een schadevergoeding via de rechter af te dwingen.

Schaderapporten en schadeclaimprocedure

In het jaar 2012 heeft Horecaclaim Nederland veel tijd moeten laten besteden aan het inventariseren van de geleden schade van horecaondernemers, en het laten opmaken van schaderapporten. Komende maanden zal dit ook nog veel tijdbesteding vergen. Vervolgens dienen er duizenden schaderapporten in een accountantsverklaring opgenomen te gaan worden. Naast het traject van de inventarisatie zal Horecaclaim Nederland haar advocaten op korte termijn laten starten met de schadeclaimprocedures van een aantal horeca-zaken. Immers zijn de schadegevallen gelijksoortig, dus als de rechter één schadegeval toewijst dan zou dit ook van toepassing moeten zijn voor overige gelijke schadegevallen.

Persconferentie

Horecaclaim Nederland en Van Diepen van der Kroef advocaten zullen in de eerst helft van 2013 een persconferentie beleggen. Dit om de media nader te informeren over de schadeclaimprocedure, ingeval de Nederlandse Staat geen overleg wenst te voeren en niet haar verantwoordelijkheid wenst te nemen.


 
 
   
Copyright © 2012 Stichting Horecaclaim Nederland
Postbus 36172, 1020 MD Amsterdam / BTW-identificatienummer 8514.85.893